Terreurcel ontmanteld in Nador en Driouch

marokko
6
8 jan '19
De leden van de cel hadden kennis opgedaan over het vervaardigen van explosieven en wilden aanslagen plegen in Marokko.

De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ ontmantelde vanochtend een terreurcel die opereerde vanuit Nador en Driouch, bericht een verklaring van het ministerie van Binnenlands Zaken. De terreurcel bestond uit drie leden tussen de 18 en 31 jaar die opereerden vanuit Nador en Drouch.

BCIJ legde bij de operatie beslag op elektronische apparatuur, messen, twee jachtgeweren met munitie, militaire uniformen, batterijen, elektrische draden, zwavel en propagandamateriaal van Daesh.

Volgens de verklaring tonen voorlopige onderzoeken aan dat de verdachten knowhow hadden verworven op het gebied van de productie van explosieven en gifstoffen en begonnen waren met het plannen van aanslagen in het Koninkrijk.

Deze operatie, onderstreept het ministerie, bevestigt de voortzetting van de terroristische dreiging en de vastberadenheid van de volgelingen van Daesh om de agenda van deze terroristische organisatie uit te voeren door middel van terroristische daden.

De leden van de cel zullen worden berecht aan het einde van het onderzoek dat plaatsvindt onder toezicht van de officier van justitie volgens de bepalingen van de wet, concludeert de verklaring.

© Redactie 2019
marokko
nador
driouch
terreurcel
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi