UITGELICHT: CAF beslist, Egypte krijgt organisatie Afrika Cup 2019 toebedeeld

sport
7
8 jan 14:14
De spreekwoordelijke kogel is door de kerk, de Egyptische voetbalbond EFA overtrof concurrent Zuid-Afrika en kan zich zodoende gaan opmaken voor het verzorgen van dit snel naderende eindtoernooi.
Waar Marokko zich onttrok aan deze eindstrijd, dit vanwege strategische en organisatorische redenen, mengde Egypte zich in de strijd met Zuid-Afrika voor de hosting van de #AFCON2019. Het vlaggenschiptoernooi van de Afrikaanse voetbalbond CAF zou in eerste instantie in Kameroen gestalte krijgen, dat land werd echter niet in staat bevonden zich tijdig gastheer te kunnen noemen van deze belangrijke eindronde. Onder meer de infrastructuur en de nog op handen zijnde oplevering van diverse speelhavens bleken ontoereikend, zo stelde de CAF eerder vast. 

CAF schoof Kameroen aan de kant en maakte de weg vrij voor andere gegadigden
Nadat men begin december bekendmaakte niet meer met Kameroen door te willen, werd het voor andere gegadigden mogelijk gemaakt zich kandidaat te stellen. Tot en met de veertiende van vorige kalendermaand hadden aspirant-kandidaten de kans om hun dossier kenbaar te maken aan de CAF. Het uitvoerende comité van die continentale voetbalbond besloot vandaag dus, enkele uren voor de uitreikingsceremonie van de CAF Awards, om Egypte aan te wijzen als nieuw gastland (gewonnen met 16 stemmen tegen 1). 

Anders dan voorheen wordt de Afrika Cup nu in de zomermaanden afgewerkt. Deze eerste keer vindt het eindtoernooi van 15 juni tot en met 13 juli plaats. 

Photocredit: DNN
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
caf
afrika cup 2019
egypte
gastland
organisatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi