'Debacle bij ophalen gewonde flatspringer'

algemeen
0
8 jan 18:02
Azzedine A. was dinsdag afwezig bij de niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak omdat hij niet op de juiste manier werd opgehaald.
Een van de moordverdachten die begin vorig jaar van het balkon viel van een flat in Breda en daarbij letsel aan zijn been opliep, was dinsdag afwezig bij de niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak omdat hij niet op de juiste manier werd opgehaald. De Dienst Vervoer & Ondersteuning (DVO), die verantwoordelijk is voor het vervoer van gevangenen, had een busje gestuurd dat niet geschikt is voor mensen in een rolstoel.

De officier van justitie sprak van "een debacle". "De 'Dienst Vertraging en Oponthoud' is niet eens in staat iemand in een rolstoel te vervoeren", zei ze sarcastisch. Een aanbod om Azzedine A. enkele uren later alsnog op te halen en naar de rechtbank in Breda te brengen, wees de verdachte af.

A. en medeverdachte Anel B. (beiden 27 jaar) werden een jaar geleden gearresteerd nadat ze de flat van een 25-jarige Bredanaar waren ingevlucht. Daarbij zouden ze van het balkon op drie hoog zijn gesprongen of gevallen. Ze raakten zwaargewond. Na de arrestatie vond de politie het lijk van de bewoner met twee kogelgaten in het hoofd. De verdachten ontkennen bij de dood te zijn betrokken. Het slachtoffer was overigens zelf ook verdachte in verschillende strafzaken.

Beenletsel

A. heeft sinds zijn val letsel aan zijn been. Volgens zijn advocaat steekt er een stuk bot uit. Het heeft lang geduurd voordat hij medische hulp kreeg. Het verzoek hem vrij te laten om aan zijn herstel te werken, wees de rechtbank dinsdag af. Ook B. blijft nog in de cel.

De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat waarschijnlijk niet voor september plaatsvinden.
© ANP 2019
breda
rechtbank
flatspringer
ophalen
azzedinea
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
duitsland
israël
syrië
arrestatie
can2019
palestina
marokkanen
saoedi-arabie
donald trump
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech