Aanhoudende koude golf zet Marokkaanse autoriteiten op scherp

buitenland
4
8 jan 20:03
Een koude golf heerst sinds maandag in de meeste delen van Marokko.
Het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water zond zondag een weeralarm uit aan alle regionale en provinciale afdelingen en kondigde een koude golf van niveau oranje aan. Een exemplaar van dit weeralarm werd ook verzonden aan de autoriteiten en functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het kwik begon zijn daling afgelopen maandag en zal tot woensdag blijven dalen, hierna zal het stabiliseren tussen -7 graden en -3 graden in negen provincies: Haouz, Azilal, Boulemane, Figuig, Ifrane, Jerada, Midelt, Taourirt en Tinghir. Dit zal aanhouden tot begin volgende week.

Het ministerie geeft aan dat de temperatuur in deze gebieden het niveau oranje zal bereiken, het één na hoogste niveau in de risicoschaal. Een situatie die een totale mobilisatie van alle staatsorganen vereist.

Tot woensdag zal de temperatuur -3 tot 0 graden bereiken in 15 provincies : Al Hoceima, Beni Mellal, Berkane, Chefchaouen, Chichaoua, Driouch, Guercif, Khenifra, Khouribga, Moulay Yacoub, Ouarzazate, Oujda, Angad, Sefrou, Taroudant en Taza.  Dit zal aanhouden tot begin volgende week.

De inwoners van de berggebieden ondervinden veel moeilijkheden tijdens deze periode van kou die de nadering van sneeuw aankondigt. Ze hebben te kampen met een gebrek aan infrastructuur, wegafsluitingen en ontoereikende bronnen, voorraden en brandhout.

Met dit speciale weeralarm kunnen de autoriteiten samenwerken met alle andere civiele en militaire diensten om waakzaamheidsplannen in alle getroffen regio's te implementeren. Tegelijkertijd blijven de teams van de twee mobiele ziekenhuizen multidisciplinaire gezondheidsdiensten aanbieden in de bergachtige gebieden. Sinds 15 november heeft het ministerie van Volksgezondheid de derde editie van Operatie Riaya geïmplementeerd. Een operatie gericht op 28 provincies in de zeven regio's met koud weer om mobiele gezondheidsactiviteiten te versterken om aan de behoeften van mensen te voldoen.
© Redactie 2019
marokko
koudegolf
autoriteiten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi