Negenjarige Meryem Amjoun benoemd tot leesambassadeur

buitenland
1
8 jan 22:00
De negenjarige Marokkaanse Meryem Amjoun won ruim 2 maanden geleden de Arabische leeswedstrijd in Dubai, de grootste wedstrijd in zijn soort in de MENA-regio.
Meryem Amjoun werd maandag benoemd tot leesambassadeur door de Regionale Academie voor Onderwijs en Vorming (AREF) van Fes-Meknes. Deze benoeming vond plaats aan de zijlijn van de kinder- en jeugdboekenbeurs die maandag in de Fes werd geopend, op initiatief van de AREF van Fes-Meknes.

In een verklaring aan het Marokkaanse persburau MAP verwelkomde de directeur van AREF, Mohcine Zouak dit initiatief dat leerlingen moet aanmoedigen om te lezen, aangezien het lezen bijdraagt aan hun persoonlijke training en hun openheid voor de wereld versterkt. Het initiatief maakt deel uit van de activiteiten van AREF om het boek dichter bij leerlingen en hun ouders te brengen.

Meryem Amjoune won op 30 oktober 2018 de Arabische leeswedstrijd, de grootste wedstrijd in zijn soort in de MENA-regio.  De negenjarige Meryem is geboren in de Tissa (provincie Taounate) en zit in Fes op de basisschool. Haar ouders zijn beide leerkracht van beroep. Ze won met vlag en wimpel in deze wedstrijd met zo'n 10,5 miljoen deelnemers uit 44 landen.
© Redactie 2019
marokko
meryemamjoun
leesambassadeur
fes
meknes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi