Twaalf Marokkaanse universiteiten in de Top 200 Afrikaanse universiteiten in 2018

buitenland
0
9 jan 11:01
De Mohammed V Universiteit van Rabat behaalde de hoogste positie van de Marokkaanse universiteiten.
In de nieuwe ranking van de top 200 universiteiten in Afrika, gepubliceerd door UniRank, staan 12 Marokkaanse universiteiten.

Zuid-Afrikaanse universiteiten domineren de top 10-ranglijst met 8 plaatsen. De Universiteit van Nairobi (Kenia) is 8e en de Universiteit van Cairo (Egypte) 10e.

In Marokko staat de Mohammed V Universiteit van Rabat (27e in Afrika) aan de top van de ranglijst. Dit wordt gevolgd door de Cadi Ayyad Universiteit van Marrakech (40e in Afrika), de Sidi Mohamed Ben Abdellah Universiteit van Fez (70e), de Ibn Zohr Universiteit van Agadir (71e), Al Akhawayn Universiteit van Ifrane (96e), en de Ibn Tofail Universiteit van Kenitra (99e). Deze 6 universiteiten staan in de top 100 van beste universiteiten in Afrika.

In deze ranglijst vinden we ook de Hassan II Universiteit van Casablanca (104e), Mohammed Premier Universiteit van Oujda (113e), Abdelmalek Essadi Universiteit van Tetouan (117e), Hassan I Universiteit van Settat (138e), de Moulay Ismail Universiteit van Meknes (145e), en de Chouaib Doukkali Universiteit van El Jadida (199e).
© Redactie 2019
marokko
universiteiten
ranking
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi