Artsen in Marokkaanse openbare ziekenhuizen dreigen met een staking van twee weken

buitenland
2
10 jan 8:04
De artsen hebben besloten de openbare ziekenhuizen in het Koninkrijk voor twee weken lam te leggen.
Artsen in openbare ziekenhuizen hebben besloten om vanaf maandag 4 februari twee weken in staking te gaan. Hun onafhankelijke vakbond van artsen in de publieke sector (SIMSP) kondigt aan dat ziekenhuizen gedurende deze periode stil zullen liggen, behalve in gevallen van absolute urgentie.

SIMSP zegt dat het deze protestbeweging heeft geïnitieerd om te reageren op de laksheid van de overheid om hun omstandigheden te verbeteren. Zij beschuldigen de uitvoerende macht ervan niet te interveniëren, als onderdeel van haar politieke en constitutionele verantwoordelijkheid, om de gezondheidssector te redden van een dreigende ondergang.

De vakbond wees er ook op dat de sector lijdt onder het gebrek aan een duidelijke nationale strategie op de middellange en lange termijn, die in staat is om tegemoet te komen aan de eisen van de burgers en de structurele problemen van de sector op te lossen.

Ter herinnering, artsen in de publieke sector eisen apparatuur en logistieke middelen om met urgente zaken om te gaan. Ze klagen ook over de basissalarisschaal en vragen om een aanvaardbare herwaardering.
© Redactie 2019
marokko
artsen
openbare
ziekenhuizen
staking
weken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
duitsland
israël
syrië
arrestatie
can2019
palestina
marokkanen
saoedi-arabie
donald trump
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech