Nederland aan aanslag ontkomen

algemeen
7
10 jan '19
Nederland is 'zonder twijfel' aan een grote aanslag ontkomen door de arrestatie van de terreurverdachten afgelopen september.

Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de eerste zitting tegen de zes mannen die verdacht worden van het beramen van een aanslag. Toch heeft Nederland "geen reëel gevaar gelopen" benadrukte hij. Dat komt omdat de inlichtingendiensten de mannen op de korrel hadden en wisten te infiltreren in de groep.

De mannen - tussen de 21 en 35 jaar - worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorganisatie.

Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen met kalasjnikovs en bomvesten een terreuraanslag plegen op een evenement. Op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement ze op het oog hadden.

Verdachten

De mannen komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. Drie van hen waren donderdag aanwezig in de rechtbank in Rotterdam, de andere drie kozen ervoor om niet te verschijnen.

Een van de gearresteerde mannen, is eind vorig jaar weer vrijgelaten. Hij is nu niet gedagvaard.

© ANP 2019
nederland
terreuraanslag
ontkomen
inlichtingendiensten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi