Nederland aan aanslag ontkomen

algemeen
7
10 jan 11:14
Nederland is 'zonder twijfel' aan een grote aanslag ontkomen door de arrestatie van de terreurverdachten afgelopen september.
Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de eerste zitting tegen de zes mannen die verdacht worden van het beramen van een aanslag. Toch heeft Nederland "geen reëel gevaar gelopen" benadrukte hij. Dat komt omdat de inlichtingendiensten de mannen op de korrel hadden en wisten te infiltreren in de groep.

De mannen - tussen de 21 en 35 jaar - worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorganisatie.

Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen met kalasjnikovs en bomvesten een terreuraanslag plegen op een evenement. Op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement ze op het oog hadden.

Verdachten

De mannen komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen. Drie van hen waren donderdag aanwezig in de rechtbank in Rotterdam, de andere drie kozen ervoor om niet te verschijnen.

Een van de gearresteerde mannen, is eind vorig jaar weer vrijgelaten. Hij is nu niet gedagvaard.
© ANP 2019
nederland
terreuraanslag
ontkomen
inlichtingendiensten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
arrestatie
racisme
moskee
terrorisme
genocide
hormuz
saoedi-arabië
gemeenteraad
bosnië en herzegovina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn