Bourita: 'Er is geen Marokkaanse militaire aanwezigheid in Gabon'

buitenland
1
10 jan 14:01
Na de recente mislukte militaire staatsgreep in Gabon draaide de geruchtenmolen op volle toeren.
De vermeende betrokkenheid van Marokkaanse soldaten bij het herstellen van de orde en het verslaan van de couppoging tegen de Gabonese president Ali Bongo Ondimba heeft geen enkele grondslag. Dit wordt bevestigd door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, geciteerd door het Franse persbureau AFP.

In reactie op speculaties in sommige Gabonese media ontkende de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken elke betrokkenheid van de Marokkaanse strijdkrachten. Uiting gevend aan zijn "verbazing" over deze geruchten, verzekerde Nasser Bourita dat er "geen Marokkaanse militaire aanwezigheid is in Gabon".

Dergelijke geruchten kwamen in omloop vanwege de aanwezigheid van de Gabonese president in Marokko. Slachtoffer van een beroerte in Saoedi-Arabië op 24 oktober 2018, werd Ali Bongo Ondimba overgeplaats naar een militair ziekenhuis in Rabat, waar hij nog steeds herstellende is.

Deze poging tot staatsgreep op 7 januari werd unaniem veroordeeld door de VN, de Afrikaanse Unie, de Europese Unie en veel Afrikaanse landen.

Bijgevoegde foto is een illustratiefoto.
© Redactie 2019
marokko
gabon
bourita
militairen
straatsgreep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
duitsland
israël
syrië
arrestatie
can2019
palestina
marokkanen
saoedi-arabie
donald trump
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech