Bourita: 'Er is geen Marokkaanse militaire aanwezigheid in Gabon'

buitenland
1
10 jan 14:01
Na de recente mislukte militaire staatsgreep in Gabon draaide de geruchtenmolen op volle toeren.
De vermeende betrokkenheid van Marokkaanse soldaten bij het herstellen van de orde en het verslaan van de couppoging tegen de Gabonese president Ali Bongo Ondimba heeft geen enkele grondslag. Dit wordt bevestigd door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, geciteerd door het Franse persbureau AFP.

In reactie op speculaties in sommige Gabonese media ontkende de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken elke betrokkenheid van de Marokkaanse strijdkrachten. Uiting gevend aan zijn "verbazing" over deze geruchten, verzekerde Nasser Bourita dat er "geen Marokkaanse militaire aanwezigheid is in Gabon".

Dergelijke geruchten kwamen in omloop vanwege de aanwezigheid van de Gabonese president in Marokko. Slachtoffer van een beroerte in Saoedi-Arabië op 24 oktober 2018, werd Ali Bongo Ondimba overgeplaats naar een militair ziekenhuis in Rabat, waar hij nog steeds herstellende is.

Deze poging tot staatsgreep op 7 januari werd unaniem veroordeeld door de VN, de Afrikaanse Unie, de Europese Unie en veel Afrikaanse landen.

Bijgevoegde foto is een illustratiefoto.
© Redactie 2019
marokko
gabon
bourita
militairen
straatsgreep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
süper lig
fifa
galatasaray
turkije
al ittihad
gianni infantino
younès belhanda
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten