Bourita: 'Er is geen Marokkaanse militaire aanwezigheid in Gabon'

buitenland
1
10 jan 14:01
Na de recente mislukte militaire staatsgreep in Gabon draaide de geruchtenmolen op volle toeren.
De vermeende betrokkenheid van Marokkaanse soldaten bij het herstellen van de orde en het verslaan van de couppoging tegen de Gabonese president Ali Bongo Ondimba heeft geen enkele grondslag. Dit wordt bevestigd door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, geciteerd door het Franse persbureau AFP.

In reactie op speculaties in sommige Gabonese media ontkende de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken elke betrokkenheid van de Marokkaanse strijdkrachten. Uiting gevend aan zijn "verbazing" over deze geruchten, verzekerde Nasser Bourita dat er "geen Marokkaanse militaire aanwezigheid is in Gabon".

Dergelijke geruchten kwamen in omloop vanwege de aanwezigheid van de Gabonese president in Marokko. Slachtoffer van een beroerte in Saoedi-Arabië op 24 oktober 2018, werd Ali Bongo Ondimba overgeplaats naar een militair ziekenhuis in Rabat, waar hij nog steeds herstellende is.

Deze poging tot staatsgreep op 7 januari werd unaniem veroordeeld door de VN, de Afrikaanse Unie, de Europese Unie en veel Afrikaanse landen.

Bijgevoegde foto is een illustratiefoto.
© Redactie 2019
marokko
gabon
bourita
militairen
straatsgreep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
team marokko
afrika cup 2019
nieuw-zeeland
schutter
slachtoffers
moskeeen
marokkaanse
atlasleeuwen
frmf
casablanca
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh