Bijna 29 ton cannabishars in Tanger in beslag genomen in 4 dagen tijd

buitenland
0
10 jan 18:02
Wederom een grote drugsvondst gisteren in Tanger.
Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), i.s.m. de politie in Tanger, heeft op woensdag een grote hoeveelheid cannabishars ontdekt aan boord van een vrachtwagen met oplegger die geparkeerd stond in een district van de stad. In totaal werd daarmee bijna 29 ton cannabishars in vier dagen in de regio Tanger (28 ton en 994 kg) in beslag genomen.

De zaak werd vier dagen eerder, op zaterdag 5 januari, gelanceerd tijdens de interceptie in de haven van Tanger Med van een vrachtwagen met oplegger op een van de werven van de haven. Het doorzoeken met speurhonden onthulde daarbij een holte met in totaal 13,75 ton cannabishars.

Het onderzoek richtte zich onmiddelijk op het exportbedrijf. Het bleek dat ze een vertrek van twee vrachtwagens op dezelfde route had aangegeven. De politie richtte zich vervolgens op het vinden van de tweede vrachtwagen. Deze werd gevonden in het district Boukhalef in Tanger.

De eerste elementen van het onderzoek wijzen op de betrokkenheid van een grensoverschrijdend crimineel netwerk bij de handel in deze grote hoeveelheden drugs, bericht een verklaring van DGSN. Dit netwerk wordt verdacht fictieve bedrijven te hebben opgericht om illegale activiteiten te verbergen en banden te onderhouden met criminele netwerken in Marokko en Europa.

Photocredit: Medias24
© Redactie 2019
marokko
tanger
cannabishars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
slachtoffers
nieuw-zeeland
nieuwzeeland
oussama idrissi
italie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh