'Travestiet van Marrakech' wil Marokko verlaten

buitenland
16
10 jan 20:03
De man werd op dinsdag 8 januari door de rechter gehoord en zei dat hij bezig is met een asielprocedure om Marokko te verlaten.
Op 31 december werd in Marrakech een man die gekleed was als een vrouw gearresteerd voor een verkeersongeval. Tijden zijn arrestatie werd hij zonder zijn medeweten door burgers en de media gefilmd, vernederd en beledigd.

De dag na de feiten ziet hij zijn privéleven verspreid op social media. Zijn foto's, video's en persoonlijke gegevens, inclusief een kopie van zijn nationale en militaire kaarten, circuleren vrijelijk op internet en worden massaal gedeeld door internetgebruikers.

Zwaar getroffen door de openbaarmaking van zijn persoonlijke gegevens, diende hij een klacht in bij de procureur-generaal om de verantwoordelijken voor dit lek te identificeren. Er werd een onderzoek op laste van het hoofd van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), Abdellatif Hammouchi, uitgevoerd. Naar aanleiding van dat onderzoek werden er door DGSN disciplinaire maatregelen genomen tegen vier functionarissen van de politie-prefectuur van Marrakech.

De man werd op dinsdag 8 december gehoord door de procureur-generaal bij het Hof van Beroep van Marrakech. Hij vertelde de rechter zijn versie van de feiten en zei dat hij bezig is met de voltooiing van een asielprocedure om Marokko te verlaten, bericht plurielle.ma.

Hij diende ook een medische verklaring in waaruit bleek dat zijn psychische toestand verslechterde en dat medische follow-up noodzakelijk was.
© Redactie 2019
marokko
marrakech
travestiet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
can 2019
donald trump
egypte
caf
teheran
cornelius haga lyceum
washington
om
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech