Nep-olijfolie: 67% van de Marokkanen controleert de olijfolielabels niet

buitenland
3
10 jan 21:01
Na een waarschuwing over nep-olijfolie, heeft ONSSA de Marokkaanse burgers opgeroepen om olijfolielabels en voedingsinformatie te controleren alvorens deze te kopen.
De Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA heeft nieuwe statistieken gepubliceerd, waaruit blijkt dat 67 procent van de Marokkanen het etiket van de olijolie niet controleert alvorens deze te kopen.

Slechts 33 procent van de ondervraagden zei dat ze vóór de aankoop controleren op voedingsinformatie en labels op olijfolie.

ONSSA waarschuwde consumenten in een Facebook-bericht om labels, vervaldatums, bewaarcondities, sanitaire en veiligheidseisen te lezen en het licentienummer van het product te controleren.

Het Facebook-bericht volgde op een campagne van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, waarbij een speciale patrouille-eenheid werd ingezet om leveranciers te bestrijden die nep-olijfolie in heel Marokko verkochten.

De fraudeurs zouden capsules gebruiken en deze mengen met lauw water om een vloeistof te produceren die lijkt op olijfolie, wat mogelijk gezondheidsrisico's kan veroorzaken.

Naast olijfolie plaatste ONSSA ook een bericht over honing waarin staat dat honingproducten moeten worden geëtiketteerd in alle stappen van de marketing. Op het etiket moet worden vermeld of de honing volledig in Marokko is geproduceerd. Als dit niet het geval is, moet het label vermelden of het product is geïmporteerd. Het product moet ook voedingsinformatie en veiligheidsvoorwaarden bevatten.
© Redactie 2019
marokko
olijfolie
nep
waarschuwing
onssa
honing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
utrecht
schietpartij
malawi
afrika cup 2019
team marokko
slachtoffers
nieuw-zeeland
nieuwzeeland
oussama idrissi
italie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
wk 2018
tanger
ajax
hervé renard
eredivisie
marrakech
mohammed vi
hakim ziyech
spanje
rabat
daesh