Van Marwijk over debuterende Ihattaren: 'Deze jongen voetbalt, kan het echt'

sport
0
11 jan 18:23
Vanmiddag werd de nog maar 16-jarige Mohammed Ihattaren beloond zijn uitstekende indruk tijdens dit trainingskamp. Als invaller maakte hij op Qatarese bodem zijn officieuze debuut namens PSV, dit tijdens een vriendschappelijk treffen met Club Brugge.
Geldend als één van de grootste talenten op de Herdgang werd de middenvelder door Mark van Bommel meegenomen naar Qatar. Samen met de andere debutant Zakaria Aboukhlal maakte hij zich op voor een uitdagende trip die als voorbereiding geldt op de tweede seizoenshelft. Tijdens deze intensieve periode gooide hij hoge ogen, zo viel ook Bert van Marwijk op. De voormalig bondscoach van Oranje die zijn schoonzoon bij PSV adviseert sprak lovend over de Oranje U19-international. Hij werd door Voetbal International-journalist Marco Timmer als volgt geciteerd: ''Hij wordt volgende maand pas 17, ze hebben hem een meerderjarig contract kunnen geven terwijl eigenlijk alle Engelse topclubs achter hem aan zaten. Het is PSV ondanks deze concrete interesse van buitenaf toch gelukt hem te behouden. Vanmiddag sprak ik met Van Marwijk en die benadrukte zijn potentie ook. Deze jongen voetbalt, die kan het echt, aldus de PSV-adviseur.''

Tegen Club Brugge mocht Ihattaren een kwartier voor tijd zijn intrede op het veld doen, die ontmoeting eindigde in 2-1 ten gunste van de Eindhovenaren. Afgelopen zomer werd het talent voor maar liefst 3 seizoenen vastgelegd in het Philips Stadion. 

Photocredit: @FTalentscout (Twitter)
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohammed ihattaren
psv
trainingskamp
qatar
officieus debuut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
can 2019
donald trump
egypte
caf
teheran
cornelius haga lyceum
washington
om
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech