Essebsi nodigt Koning Mohammed VI uit voor de Arabische Liga-top in Tunis

buitenland
3
11 jan 20:04
De Tunesische staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken reisde naar Rabat met een speciale boodschap.
Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita ontving op donderdag (10 januari) in Rabat de Tunesische staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, Sabri Bachtobji, afgezant van de Tunesische president Béji Caïd Essebsi. Hij had een speciale boodschap bij zich voor Koning Mohammed VI, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

In een verklaring aan de pers na de ontmoeting, zei Bachtobji dat hij Bourita een bericht van de Tunesische president gaf, gericht aan Koning Mohammed VI om de Arabische Liga-top bij te wonen die eind maart gepland staat in Tunis.

Hij voegde eraan toe dat de besprekingen met Bourita gericht waren op "bilaterale betrekkingen en manieren om ze te versterken in de nasleep van de uitvoering van de beslissingen die werden genomen tijdens de 19e zitting van de Marokkaans-Tunesische Hoge Gezamenlijke Commissie, gehouden in juni 2017".

"Verschillende ideeën, projecten en initiatieven van beide kanten zijn aan de gang", zei Bachtobji.

De Tunesische ambtenaar zei ook dat de volgende Arabische Liga-top zal worden gehouden tegen de achtergrond van een aantal problemen en uitdagingen waarmee Arabische landen en volkeren worden geconfronteerd, waarbij opgemerkt moet worden dat het hoofddoel zal zijn om een nieuwe start te maken voor de Arabische wereld en gezamenlijke actie te ondernemen.
© Redactie 2019
marokko
mohammed vi
arabische liga
tunesie
bachtobji
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
terrorisme
gibraltar
iran
verenigde staten
kalamáta
daesh
olietanker
mike pompeo
griekenland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech