Zware straffen voor Marokkaanse leerlingen die filmen in de klas

buitenland
0
11 jan 21:02
Het ministerie van Onderwijs kondigt aan dat video's die in de lessen worden gefilmd het onderwerp zullen worden van een disciplinaire procedure.
In de afgelopen dagen circuleren er verschillende video's die in de lessen zijn gefilmd op internet. Een fenomeen die steeds meer Marokkaanse middelbare scholieren aantrekt, ondanks het verbod op mobiele telefoons in scholen.

Geconfronteerd met deze nieuwe trend, is het ministerie van Onderwijs van plan actie te ondernemen. Volgens het dagblad Al Massae besloot het ministerie van Onderwijs op vrijdag 11 januari om elke leerling te bestraffen die op het punt staat een video op te nemen in scholen.

Volgens een bron binnen het ministerie, gecontacteerd door de krant, komt deze beslissing enkele dagen na de verspreiding op social media van een video waarin een leraar een tafel omverwerpt, na een botsing met twee van zijn leerlingen, in Kelaâ des Sraghna.

Naar aanleiding van dit incident heeft de provinciale delegatie van het ministerie van Onderwijs in Kelaâ des Sraghna op maandag 7 januari een onderzoek ingesteld in de betreffende middelbare school. Het ministerie zal vervolgens passende sancties tegen enkele functionarissen nemen.

De krant herinnert er ook aan dat dit niet de eerste keer is dat een video gefilmd in een klas, op social media wordt gedeeld. De minister van Onderwijs, Said Amazazi, is ook door parlementariërs over dit fenomeen ondervraagd.
© Redactie 2019
marokko
straffen
video
klas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
can 2019
donald trump
egypte
caf
teheran
cornelius haga lyceum
washington
om
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech