Driejarenplan voor de rehabilitatie van de beroemde medina van Salé (video)

buitenland
0
12 jan 10:03
De details van een langverwachte renovatie.
Opgericht in de elfde eeuw, zal de stad Salé, en meer in het bijzonder de medina, het onderwerp zijn van een driejarenplan. Het rehabilitatie- en opwaardeerplan voor herstel en ontwikkeling van de oude medina van Salé vereist investeringen van 900 miljoen dirham, inclusief 400 miljoen als bijdrage van het Hassan II Fonds voor economische en sociale ontwikkeling. 

"Dit ontwikkelingsplan maakt deel uit van de conventies, die afgelopen oktober in Marrakech werden ondertekend in aanwezigheid van Koning Mohammed VI, die gericht zijn op de rehabilitatie van vier medina's van het Koninkrijk," zei de voorzitter van de gemeenteraas de stad Salé, Jamaa El Mouatassim (PJD).

De andere betrokkenen medina's zijn die van Meknes, Tetouan en Essaouira.

Volgens El Mouatassim is het Rabat Aménagement dat projecteigenaar is geworden voor de rehabilitatie van de medina van Salé. "Dit bedrijf heeft goede dingen gedaan in Rabat", zei hij.

Een ander gemeenteraadslid, Noureddine Lazrak (RNI) is van zijn kant van mening dat de rehabilitatie van de medina van Salé op tijd komt. "Onze stad heeft deze rehabilitatie nodig en het is dankzij de Koning dat dit project zal worden gerealiseerd," zei hij.YouTube link

Videocredit: Lefr360
© Redactie 2019
marokko
sale
medina
rehabilitatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech