Parlementaire onderzoekscommissie zal de Marokkaanse gevangenissen bezoeken

buitenland
1
12 jan 14:01
De parlementariër willen zich ter plekke over de situatie van gevangenissen laten informeren.
Een parlementaire onderzoekscommissie zal vanaf maandag 14 januari een onderzoeksmissie uitvoeren in de verschillende penitentiaire inrichtingen van Marokko. De gevangenispopulatie wordt momenteel geschat op ongeveer 80.000 gevangenen.

"Deze onderzoekscommissie van de Tweede Kamer heeft, overeenkomstig de wet, de Algemene Delegatie voor Gevangenisadministratie en Rehabilitatie (DGAPR) verzocht een onderzoeksmissie naar de situatie van gevangenissen te laten uitvoeren", zei een door Le360 geïnterviewde parlementaire bron.

Dit verzoek werd aanvaard door de DGAPR, die ermee instemde om de deuren van de penitentiaire instellingen te openen voor deze commissie die afgevaardigden van acht in het parlement vertegenwoordigde politieke partijen bij elkaar brengt.

"Geconfronteerd met alarmerende informatie over de omstandigheden van detentie van gevangenen, willen de gekozen functionarissen zich ter plekke over deze situatie laten informeren door deze missie op te stellen," zei dezelfde bron.

De missie van deze commissie komt na de voltooiing van de eerste fase, verspreid over drie jaar, van het ondersteuningsprogramma voor de uitvoering van de strategie van de DGAPR, gelanceerd in 2016.

Deze eerste fase richtte zich op de "hervorming van het penitentiaire systeem voor een betere sociale re-integratie" en werd in maart 2016 gelanceerd door de DGAPR in samenwerking met UNDP, de technische ondersteuning van Rabita Mohammadia des Ulemas en de financiële steun van de regering van Japan.

DGAPR bereidt momenteel de tweede fase van zijn strategie voor, die loopt van 2019 tot 2021.
© Redactie 2019
marokko
gevangenissen
onderzoekscommissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
extreemrechts
moskee
pegida
racisme
islamofobie
baccalaureaat
john jorritsma
eindhoven
dgsn
geert wilders
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech