'Infantino naar Marrakech, gesprekken over organisatie WK 2030'

sport
1
14 jan 15:03
De FIFA koos Marrakech als standplaats voor een nog te houden vergadering voor het uitvoerende comité van de wereldvoetbalbond.
Wellicht tegen het zere been van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin gaat er volgende week op Marokkaanse bodem gepraat worden over de nog toe te kennen organisatie van het WK van 2030. Nog niet zo heel lang geleden deden geruchten de ronde dat Spanje, Portugal én Marokko wel wat zouden zien in het co-hosten van dit eindtoernooi. De drie landen bespreken dan ook de mogelijkheden om zich binnen afzienbare tijd kandidaat te stellen bij de FIFA, iets waar de preses van de UEFA zich maar niet in kan vinden. Begin december van het afgelopen kalenderjaar gaf hij te kennen geen voorstander te zijn van een WK wat wordt georganiseerd door landen die bij 'meerdere continentale voetbalbonden' zijn aangesloten. Ter kennisgeving, Spanje en Portugal vallen onder de UEFA, Marokko als voetballand is ondergeschikt aan de CAF. 

Nu meldt het Spaanse Diario AS dus dat Infantino een deur zou openhouden voor dit drie landen-WK. Mocht Marokko zich voegen in dit rijtje dan zou het de zesde keer zijn dat men zich kandidaat stelt voor de organisatie van het flagshipbrand van de FIFA. Naast de teleurstelling van afgelopen zomer (red. de toewijzing van het WK van 2026 aan het joint-bid van de Verenigde Staten, Canada en Mexico) greep men ook mis voor de edities van respectievelijk 1994, 1998, 2006 en 2010. 

Update 14-01-2019 16:36
Infantino kwam vanmiddag al aan in Marrakech. In een persbericht van de Marokkaanse voetbalbond FRMF is te lezen dat de preses het land aandoet om de eerder genoemde vergadering van zijn uitvoerende comité daar plaats te laten vinden. Enkele zaken die dan besproken worden zijn de algehele ontwikkeling van het voetbal, de verdere focus op het internationale vrouwenvoetbal en er zal een blik worden geworpen op de totstandkoming van het eerstvolgende WK (#Qatar2022). In dit bericht is dus niet gesproken over het WK in 2030, dit terwijl Diario AS hier wel melding van maakte. 

Photocredit: AlKhabar24.ma
© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
gianni infantino
fifa
organisatie
hosting
wk 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
egypte
turkije
moskee
israël
can2019
palestina
saoedi-arabie
syrië
marokkanen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech