Hicham El Faquih organiseert een succesvolle humanitaire hulpactie voor schoolkinderen in Al Hoceima

buitenland
1
14 jan 20:04
De inmiddels bekende schoolleraar toonde weer dat hij zijn hart op de goede plaats heeft zitten met een prachtig initatief.
Om schoolkinderen in de Al Hoceima-regio te helpen, die te kampen hebben met moeilijke weersomstandigheden in dit koude seizoen, heeft schoolleraar Hicham El Faquih een week geleden een donatiecollectie gelanceerd voor de aanschaf van nieuwe kleding.

In een verklaring aan 2M.ma vertelde Hicham El Faquih over het leed van de kinderen, die in de kou een lange reis moeten maken om op school te komen. Hij legde daarbij de nadruk op het gebrek aan winterkleding die nodig is om warm te blijven. "Vrijwilligers en donateurs in Marokko en de rest van de wereld hebben zich gemobiliseerd .Dankzij donaties kon ik handschoenen, mutsen en sokken kopen", zei de leraar. Dit initiatief, voegde hij eraan toe, moet in het hele Koninkrijk worden uitgebreid. 

Ter herinnering, de jonge leraar werd in 2018 gedecoreerd door Koning Mohammed VI met een Ouissam Al Istihkak Al Wathani (onderscheiding) voor zijn uitzonderlijke inzet voor schoolkinderen. Hij werd in september 2017 toegewezen als leraar in het dorpje Tafsast en financierde de aanleg van een put bij de school om zijn leerlingen eindelijk toegang te geven tot water. Deze put heeft ook de andere bewoners van het dorp gediend. In zijn klas schilderde hij muurschilderingen, waarna hij ook het meubilair aanpakte dat hij volledig opnieuw schilderde en herstelde.

Photocredit: 2M.ma

© Redactie 2019
marokko
alhoceima
hulpactie
kinderen
winter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
afrika cup
can 2019
teheran
egypte
syrië
geert wilders
pvv
palestina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech