Marokkaanse ambassadeur in Ghana beschuldigd van seksuele intimidatie

buitenland
3
14 jan 21:02
De seksuele intimidatie zou tot tweemaal toe hebben plaatsgevonden.
Een klacht wegens seksuele intimidatie tegen Mohamed Farhat, ambassadeur van het Koninkrijk Marokko in Ghana, werd op vrijdag 11 januari naar het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking gestuurd.

De auteur van de klacht is een lokale medewerkster van de Marokkaanse ambassade in de Ghanese hoofdstad, bericht nieuwsmedium Lefr360. In haar ontslagbrief (gedateerd op 4 januari) legt Jeminah Flintwood-Brace uit hoe de Marokkaanse ambassadeur Mohamed Farahat haar tot tweemaal toe seksueel intimideerde.

"Ik schrijf deze brief om u te vertellen dat ik gedwongen ben om af te treden van mijn positie ... Mijn beslissing is het resultaat van de seksuele intimidatie die ik de afgelopen weken heb doorstaan", schreef Jeminah Flintwood-Brace.

Ze legt uit dat de feiten waarvan zij de diplomaat beschuldigt, twee keer zijn voorgekomen. De eerste keer vond plaats op 11 december 2018, toen Flintwood-Brace door de ambassadeur ongewenst werd aangeraakt in zijn kantoor terwijl ze koffie kwam brengen. De tweede keer vond plaats 9 dagen later, op 20 december 2018. De ambassadeur vroeg haar in zijn kantoor om zich om te draaien waarna hij haar op de billen sloeg.

"Het is jammer dat de persoon die geacht wordt je te beschermen tegen de potentiële intimidatie van collega's deze onverantwoordelijke praktijken gebruikt", schreef de jonge vrouw.

Mohamed Farahat werd in april 2018 benoemd voor de functie van ambassadeur in Ghana.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een onderzoek ingesteld en een delegatie is momenteel ter plaatse om te onderzoeken wat er zich heeft afgespeeld.
© Redactie 2019
marokko
ghana
ambassadeur
seksuele
intimidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
egypte
turkije
moskee
israël
can2019
palestina
saoedi-arabie
syrië
marokkanen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech