Marokko informeert VN-Veiligheidsraad over recente provocaties door Polisario

marokko
4
14 jan '19
De woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN heeft bevestigd dat Antonio Guterres en de Veiligheidsraad door Marokko zijn geïnformeerd over de recente provocaties door de Polisario.

Stéphane Dujarric, woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN, sprak over de correspondentie (brieven) die de Permanente Vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties heeft doorgegeven aan de Veiligheidsraad. Volgens de krant Akhbar Al Yaoum erkende Stéphane Dujarric dat bewijsmateriaal, bevestigd door MINURSO, door Marokko werd aangeboden aan de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, die het document opnam voor overweging door de Veiligheidsraad tijdens zijn volgende zitting in de komende paar dagen.

Dankzij satellietfoto's heeft Marokko aangetoond dat de Polisario inderdaad militaire invallen heeft gepleegd op 6, 7 en 8 januari, achtereenvolgens in de plaats Mhiriz en de omgeving van El Guerguerat, twee bufferzones die zich achter de verdedigingsmuur bevinden. In Mhiriz voerden de Polisario-milities militaire manoeuvres en oefeningen uit door het verplaatsen van zware wapens ter plaatse. Ze hebben ook een 'administratieve instelling' opgezet, in strijd met de nieuwste resoluties van de Veiligheidsraad.

De Marokkaanse ambassadeur bij de VN, Omar Hilale, heeft ook de aandacht van de VN gevestigd op de tegenstellingen van de Polisario. In een tijd waarin de separatistische beweging de internationale gemeenschap om dringende humanitaire hulp vraagt, laat ze zich door provocerende manoeuvres met betrekking tot dezelfde internationale gemeenschap zoveel militaire uitgaven toe.

© Redactie 2019
marokko
polisario
sahara
provocaties
veiligheidsraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi