Arrestatie in Malaga van Marokkaan vanwege zijn vermeende banden met Daesh

buitenland
1
16 jan '19
De 27-jarige man onderhield contacten met Daesh-strijders in Syrië.

De Spaanse nationale politie arresteerde dinsdag 15 januari in Manilva, provincie Malaga (Zuid-Spanje), een man met de Marokkaanse nationaliteit vanwege zijn vermeende lidmaatschap van de terroristische organisatie Daesh.

In een verklaring zei de Spaanse politie dat de 27-jarige ook verdacht wordt van het aanzetten tot terrorisme op social media.

Volgens dezelfde bron bracht het onderzoek aan het licht dat de man "contacten onderhield via internet met Daesh-terroristen in de Syrische zone gecontroleerd door deze terroristische organisatie, waaraan hij zijn wens uitsprak om zich bij hen aan te sluiten en aan hun zijde te vechten".

De man is er niet in geslaagd om naar het Syrische grondgebied te verhuizen, "vanwege de huidige problemen waarmee de terroristische organisatie in dit land wordt geconfronteerd en het gebrek aan financiële middelen".

De man heeft de afgelopen maanden zijn terroristische propaganda op sociale netwerken geïntensiveerd, meldt de verklaring, waarin staat dat zijn publicaties steeds radicaler werden.
De man was, volgens de onderzoekers, bereid om op elke plaats een terroristische aanslag te plegen.

Beelden van de arrestatie werden door Europa Press gedeeld, deze zijn HIER te bekijken.

© Redactie 2019
marokkaan
malaga
arrestatie
terrorisme
daesh
syrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?