Ministerie komt met onrealistisch cijfer over het aantal daklozen in Marokko

buitenland
4
17 jan 8:04
De Marokkaanse minister van Solidariteit, Vrouwen, Familie en Sociale Ontwikkeling kwam met enkele cijfers die verre van realistisch zijn.
Er zijn 3.830 daklozen in Marokko, waaronder 241 kinderen, aldus Bassima Hakkaoui, de Marokkaanse minister van Solidariteit, Vrouwen, Familie en Sociale Ontwikkeling. Dat lijkt ons echter verre van realistisch en ook de krant Al Akhbar trekt deze cijfers zwaar in twijfel.

"Het is genoeg voor de burger om een wandeling door de straten van Casablanca te maken om een menigte dakloze kinderen tegen te komen die zich in de verkeersaders van de stad bevinden, bij verkeerslichten, en tussendoor verkopen ze Kleenex of kauwgom, in stilte, onder de ogen van een harteloze regering ", schrijft de krant.

De krant voegt eraan toe dat veel 'geavanceerde landen' actieplannen hebben opgesteld om het fenomeen te bestrijden en hebben zelfs gezorgd voor gevangenisstraffen voor degenen die weigeren naar sociale centra te gaan. In Marokko is men "lichtjaren verwijderd van deze drastische oplossingen", aldus de krant.

De regering vermenigvuldigd advertenties omdat er geen echte strategieën zijn om dakloze kinderen en gezinnen een omgeving te bieden die hen beschermt tegen alle vormen van uitbuiting en geweld. Voor het slagen van een strategie moet deze echter gebaseerd zijn op betrouwbare gegevens over het aantal daklozen. Bovenal benadrukt de krant dat de kwestie van de bescherming van straatkinderen een prioriteit zou moeten zijn voor de regering.
© Redactie 2019
marokko
daklozen
cijfers
straatkinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
iran
mohamed morsi
arrestatie
turkije
moslimbroederschap
donald trump
syrië
moskee
saoedi-arabie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech