WK 2030: 'Infantino schat kansen kandidatuur Marokko, Spanje en Portugal hoog in'

marokko
0
17 jan '19
De FIFA-baas is tot en met vandaag in Marrakech om samen met nog enkele andere prominente voetbalbestuurders vorm te geven aan een nog betere ontwikkeling van het algehele voetbal.

Waar deze driedaagse FIFA-bijeenkomst aanvankelijk bedoeld was om de koppen bij elkaar te steken over vooraf vastgestelde FIFA-agendapunten, weet Jeune Afrique te melden dat ook het onderwerp WK 2030 ter sprake kwam. Nog niet zo heel lang geleden spraken bewindspersonen uit respectievelijk Spanje, Portugal én Marokko hun verlangen uit om gezamenlijk een gooi te doen naar de hosting van dit eindtoernooi. Na min of meer bij voorbaat al te zijn weggewuifd door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, ziet Gianni Infantino nu dus wel wat in een eindtoernooi wat door deze 3 kandidaten neergezet wordt, aldus het eerder genoemde medium. 

Mocht Marokko daadwerkelijk tezamen met de twee noorderburen zich kandidaat gaan stellen, dan zou het de zesde keer zijn dat het land poogt zich tot gastheer van een landen-WK te kronen. De pogingen voor de edities van respectievelijk 1994, 1998, 2006, 2010 en dus ook 2026 bleken tevergeefs. 

Photocredit: FRMF.ma 


© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
gianni infantino
wk 2030
fifa
marrakech
co hosting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?