Drie Koeweitse toeristen opgepakt in Marrakech voor drugshandel

marokko
2
17 jan '19
Een Marokkaanse tussenpersoon en twee medewerkers van een apotheek werden vervolgens ook opgepakt.

Drie Koeweitse toeristen werden afgelopen maandag gearresteerd in Marrakech voor de handel in psychotrope drugs (pillen), bericht het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Het dagblad stelt dat de Koninklijke Gendarmerie informatie had ontvangen dat drie Koeweitse toeristen van plan waren een grote hoeveelheid psychotrope drugs naar hun thuisland te vervoeren. Agenten volgden vervolgens de verdachten, die naar een apotheek gingen en vervolgens naar het vliegveld, waar ze werden aangehouden.

Bij de ondervraging door agenten, vertelden de drie Koeweitse toeristen dat een Marokkaanse tussenpersoon hen allerlei soorten drugs gaf tijdens hun verblijf in Marrakech.

Om ook hun leverancier te pakken te krijgen, besloten de agenten hem in de val te lokken. Zij lieten de Koeweitse toeristen hem bellen voor een nieuwe bestelling. En de val werkte. De tussenpersoon, die op de ontmoetingsplaats aankwam met vier dozen psychotrope drugs, werd op heterdaad betrapt.

Eenmaal gearresteerd, gaf de man toe dat twee mensen die in een apotheek werkten hem, zonder recept, de dozen psychotrope drugs verkochten voor 650 dirham (per eenheid), die hij vervolgens voor 4000 dirham doorverkocht. Zijn belangrijkste klanten waten toeristen uit de Golf, nachtclubklanten en shisha-cafés.

De drie Koeweitse toeristen, de tussenpersoon en de twee medewerkers van de apotheek werden in hechtenis genomen en ter beschikking gesteld van het onderzoek.

© Redactie 2019
marokko
marrakech
drugs
koeweit
toeristen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?