Spaanse politie rolt netwerk op die migranten uit Marokko naar Spanje vervoerde

marokko
0
18 jan '19
De migranten waren met name Marokkaanse staatsburgers.

De Spaanse politie heeft zes mensen gearresteerd die beschuldigd worden van het smokkelen van migranten, met name Marokkanen, naar de kust van Cadiz. Vanuit Cadiz werden de migranten vervolgens verplaatst naar Malaga en Almeria.

Volgens een verklaring van de politie organiseerde het Spaanse netwerk het vertrek van de boten met behulp van anderen in Marokko. Eenmaal in Spanje betaalden migranten tussen de 500 en 600 euro om naar Almeria en Malaga te worden overgebracht.

Het onderzoek begon toen een kleine boot werd gevonden op een strand in Cadiz, evenals verschillende verlaten voorwerpen. Drie mannen werden vervolgens gearresteerd.

Agenten hielden vervolgens het strand in de gaten, wat het bestaan bevestigde van een criminele organisatie die verantwoordelijk was voor het overbrengen van illegale migranten.

Het netwerk was goed georganiseerd. De leden waren verantwoordelijk voor het overbrengen van migranten naar Spanje, de ontvangst in Cadiz, het vervoer naar Malaga of Almeria en de ontvangst aldaar.

© Redactie 2019
marokko
spanje
migranten
netwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?