Mogherini ontvangen door Koning Mohammed VI

marokko
0
18 jan '19
EU-buitenlandchef Federica Mogherini werd gisteren ontvangen door Koning Mohammed VI in het Koninklijk Paleis in Rabat.

Federica Mogherini bracht een tweedaags werkbezoek (16 en 17 januari) aan Marokko als onderdeel van de versterking van het strategisch partnerschap tussen het Koninkrijk Marokko en de Europese Unie (EU).

De ontvangst van Mogherini door Koning Mohammed VI was een gelegenheid om de centrale positie van Marokko in het buitenlands beleid van de EU te benadrukken, evenals de uitstekende relaties tussen de twee partners die dit jaar hun 50e verjaardag vieren, aldus een verklaring van het Koninklijk Kabinet.

Tijdens de ontmoeting onderstreepte Mogherini de toewijding van de EU voor het partnerschap met Marokko, alsook de pioniersrol van het Koninkrijk in het Middellandse-Zeegebied, Noord-Afrika, Afrika en de MENA-regio, om de uitdagingen van veiligheid, stabiliteit en ontwikkeling het hoofd te bieden.

De recente goedkeuring door het Europees Parlement van de landbouwovereenkomst tussen Marokko en de EU onderstreept dat elke versterking van het partnerschap afhankelijk is van respect voor de hogere belangen van het Koninkrijk en het behoud van zijn territoriale integriteit.

Aan de Marokkaanse zijde waren aanwezig: de adviseurs van de Koning, Fouad Ali El Himma en Yassir Zenagui, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, en de minister van Landbouw, Plattelandsontwikkeling en Water en Bossen, Aziz Akhannouch. Aan de Europese zijde waren aanwezig: Claudia Wiedey, ambassadeur, hoofd van de delegatie van de Europese Unie in Marokko, en Stefano Grassi, stafchef van de VN-buitenlandchef.

Photocredit: MAP

© Redactie 2019
marokko
eu
mohammed vi
mogherini
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi