Jerada: Rechtbank verdeelt ruim zestig jaar gevangenisstraf aan 16 demonstranten

marokko
1
18 jan '19
De rechtbank in Oujda gaf gisterenavond uitspraak in de zaak van de gedetineerde van 'Hirak Jerada', een sociale protestbeweging die op gang kwam na de dood van twee mijnwerkers.

Op 22 december 2017 stierven twee jonge mijnwerkers bij de ineenstorting van een traditionele kolenmijn in Jerada. Er volgde een golf van protesten in de stad waarin de demonstranten de staat ervan beschuldigden de regio te hebben verlaten. Bij sommige demonstraties kwam het tot een confrontie met de politie (o.a. stenen gooien) en een golf van arrestaties volgde.

Meer dan een jaar later sprak de rechtbank van eerste aanleg in de stad Oujda, op donderdag 17 januari, straffen uit van in totaal 63 jaar gevangenis tegen 16 demonstranten, als volgt verdeeld:

4 jaar gevangenisstraf: Hassan Goumati, Reda Bezza, Taher Lakhel, Yahya Lekhal, Mohamed Habchay, Mohamed Massoudi, Ibrahim Lebkhit, Yahya Kandoussi, Abdelkader Moughlia, Mohamed Hachbay Lazaar.
3 jaar gevangenisstraf: Mustapha Adeanine, Amine Lemqlech, Aziz Boudchich
2 jaar gevangenisstraf: Abdelouahab Ait Ahmed, Abdellatif Benamrat, Hamid Ferzouz, Miloud Bourassi.

Ter herinnering, afgelopen november veroordeelde de rechtbank zestien demonstranten in Jerada tot straffen van 2 maanden tot 5 jaar gevangenisstraf wegens "vernietiging van openbare eigendommen, aanzetten tot het plegen van misdaden en misdrijven of deelname aan een ongeoorloofde demonstratie".

Bron: H24Info

© Redactie 2019
marokko
jerada
demonstranten
gevangenisstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi