Jonge vrouw 15 jaar opgesloten in een stal door haar familieleden

marokko
21
18 jan '19
Een ongelofelijk triest verhaal van een jonge vrouw in Douar Al Borja, in de regio Marrakech.

Het dagblad Assabah bericht vandaag over een jonge vrouw die 15 jaar lang door haar familie in een donkere stal werd opgesloten. De tip over de jonge vrouw kwam van één van de buren, waarna de gendarmerie bij de familie aanklopte.

De ouders van het slachtoffer, 80 en 86 jaar oud, werden ondervraagd door de gendarmie. De vader gaf aan dat de jonge vrouw aan het reizen was, maar agenten vertrouwden de situatie niet en doorzochten het huis en een stal. De jonge vrouw werd in elkaar gedoken en vastgeketend in een donkere stal tussen het vee gevonden. De deur van de stal was afgesloten met kettingen en sloten. Gevraagd naar waarom ze hun eigen kind hadden opgesloten, zeiden de ouders dat ze er alles aan deden om haar te genezen, maar haar mentale toestand en gewelddadig gedrag dwongen hen om haar op te sluiten. De vader, die even werd vastgehouden, werd dezelfde dag nog vrijgelaten.

Volgens de krant zou het slachtoffer zijn verkracht door een buurman toen ze nog maar 14 jaar oud was. Om een schandaal te vermijden diende de vader, die fqih is, geen klacht in. Maar hij dwong zijn dochter wel om voortaan thuis te blijven. Door de jaren heen werd ze meer en meer introvert en haar psychische toestand verslechterde. Haar ouders, die zeggen dat ze haar probeerden te helpen, besloten uiteindelijk om haar op te sluiten in de donkere stal waar ze 15 jaar leefde.

Wat de situatie nog triester maakt is dat er, nu de situatie bekend is, geen hulp is voor de jonge vrouw . Er is geen openbare instelling die haar kan/wil verwelkomen en haar helpen uit de situatie te halen waarin zij leeft. In feite heeft de arts die haar afgelopen woensdag in het ziekenhuis heeft onderzocht op psychiatrische aandoeningen, medicatie voorgeschreven en haar gevraagd om naar huis terug te keren. Het slachtoffer werd echter vergezeld door agenten van de Koninklijke Gendarmerie die haar droevige zaak uitlegden.

Dat hielp echter niets, ze was gedwongen terug te keren naar de plek waar ze 15 jaar lang in het duister leefde. Een 'familie-gevangenis' die haar transformeerde in een wezen dat alleen duisternis kent en die luid huilt wanneer iemand haar benadert. Dat deze jonge vrouw niet kan profiteren van bescherming en medische follow-up maakt de zaak nog moeilijker te verteren. Vooral omdat de Openbaar Aanklager en de Koninklijke Gendarmerie een onderzoek hebben ingesteld waaruit is gebleken dat zij al 15 jaar lijdt.

Bijgevoegde afbeelding is ter illustratie.

© Redactie 2019
marokko
vrouw
opgesloten
familieleden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi