Transfer Talks: 'Rizespor haalt Abarhoun op bij Liga NOS-formatie'

marokko
0
19 jan '19
Het zal niet lang duren of de zevenvoudig-international ziet zijn transfer naar de Turkse Süper Lig voltrokken worden.

Met het oog op de naderende strijd tegen degradatie ziet de clubleiding van Rizespor erop toe dat men zo sterk mogelijk uit deze winterse transferperiode komt. Na het strikken van Aatif Chahechouhe (op huurbasis overgenomen van Fenerbahçe) heeft de hekkensluiter in die competitie zich nu verzekerd van een andere Marokkaanse kracht. Diverse bronnen tekenen op dat de 29-jarige Mohamed Abarhoun inmiddels al zou zijn aangekomen in Rize. 

Rizespor haalt met Abarhoun derde Marokkaan in huis
Met het binnenhalen van de voormalige speler van CRA Al Hoceima en MAT Tétouan heeft de club nu drie Marokkaanse krachten binnen de gelederen. Landgenoot Marwane Saadane acteert al sinds de zomer van 2016 namens de Turken. Bij het Portugese Moreirense FC beschikte Abarhoun overigens over een aflopende verbintenis, onduidelijk is nog of Rizespor de verdediger tijdelijk aantrekt of dat hij zijn carrière voor een langere periode voortzet op de Turkse gronden. 

Waar hij bij het 'grote Marokko' nooit een grote rol van betekenis heeft gehad, was de in Tétouan geboren verdediger wel van grote waarde tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Onder de toenmalige bondscoach Pim Verbeek kwam Abarhoun als basiskracht helaas niet verder dan de groepsfase. Samen met groepsgenoot Spanje moest Jong Marokko de beloftenploegen van Honduras en Japan voor zich dulden die wel doorstootten naar de knockoutfase. 

Update 19-01-2019 12:26
Zojuist treedt de club naar buiten met een bevestiging. Abarhoun ligt voor anderhalf seizoen vast bij de hekkensluiter, onbekend is nog welk bedrag men heeft overgemaakt naar zijn voormalige Portugese werkgever. 

Photocredit: SFP.es 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mohamed abarhoun
moreirense fc
liga nos
rizespor
süper lig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi