Casablanca: Hirak-gedetineerden boycotten hoger beroep

buitenland
60
20 jan 14:01
Tientallen leden van de volkbeweging Hirak boycotten vrijdag hun rechtszaak in Casablanca, waarbij zij constateren dat niet aan de voorwaarden voor een eerlijk proces is voldaan.
Dit was de vierde zitting van het hoger beroep voor de 42 mensen die in juni waren veroordeeld, samen met elf andere verdachten, tot 20 jaar gevangenisstraf. De beklaagden werden gearresteerd in de provincie Al Hoceima tussen mei en juni 2017 vanwege hun deelname aan demonstraties, en vervolgens overgebracht naar Casablanca, waar ze sindsdien zijn opgesloten. Tientallen anderen werden ook gearresteerd, maar deze 42 worden beschouwd als de "harde kern van het protest".

Vanwege hun afwezigheid vrijdag opende de president van het Hof van Beroep in Casablanca het debat over de zaak van journalist Hamid El Mahdaoui, veroordeeld tot drie jaar cel, bericht H24Info. De journalist werd veroordeeld voor het "niet veroordelen van een poging om de interne veiligheid van de staat te schaden" na het ontvangen van een telefoontje van een Marokkaan woonachtig in Nederland die een melding deed van een levering uit het buitenland van "tanks" voor Hirak. Een journalist hoeft "dergelijke verhalen niet te veroordelen", aldus zijn advocaat Lahbib Hajji.

© Redactie 2019
marokko
casablanca
hirak
hogerberoep
boycot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
politie
can2019
turkije
brand
ridouan taghi
amsterdam
soedan
rotterdam
said razzouki
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso