UITGELICHT: 'Turnhoutse rechtbank herziet veroordeling, H'Maidat weer vrij man'

marokko
2
21 jan '19
Eind november nog veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van 26 maanden, lijkt Ismail H'Maidat nu weer op vrije voeten.

Zoals de Italiaanse tak van Almarssadpro en zijn eigen Instagramaccount ons doen vermoeden, is de enkelvoudig Marokkaans-international weer vrij man. Zoals gezegd werd de voormalig contractspeler van AS Roma in november van het afgelopen kalenderjaar schuldig bevonden voor deelname aan een reeks gewapende overvallen. Die verdachtmaking en dus ook veroordeling lijkt inmiddels herzien, anders dat hij nog nog ruim anderhalf jaar achter slot en grendel zou moeten zitten, is de 23-jarige in Enschede geboren middenvelder nu weer vrij om te gaan en staan waar hij wil. De voormalige huurling van KVC Westerlo werd in maart van vorig jaar in hechtenis genomen, dit maakt dus dat hij in totaal negen maanden van zijn vrijheid ontnomen is. Naar het er nu uitziet kan men de betrokkenheid van H'Maidat niet hard maken, een persbericht van de Belgische justitie blijft vooralsnog uit. 

Behalve voor KVC Westerlo kwam de middenvelder ook nog uit voor tal van andere formaties. Spelen deed hij onder andere voor het Portugese Olhanense, Vicenza, Brescia Calcio en Ascoli. De enige cap die hij heeft voor #TeamMarokko was tijdens het vriendschappelijke treffen met Canada (red. 4-0 zege), bondscoach Hervé Renard deelde hem toen als invaller ten koste van Ismail El Haddad speelminuten toe. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
ismail hmaidat
as roma
veroordeling
celstraf
vrijlating
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?