Rabii veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf wegens 'buitenechtelijke relatie'

marokko
0
22 jan '19
Het gerecht in Casablanca heeft bokser Mohamed Rabii een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand opgelegd voor een 'buitenechtelijke relatie'.

Het dagblad Al Massae bericht dat een 36-jarige vrouw een klacht indiende bij de politie in Casablanca tegen de bokser. Volgens dezelfde bron geeft zij in haar klacht aan dat zij buiten het huwelijk met Rabii seks had.

De 36-jarige vrouw vertelde de politie dat ze een klacht tegen Rabii in diende omdat ze dacht dat ze zwanger van hem was. Zij beweerde ook dat Rabii haar een huwelijk had beloofd en zelfs een appartement in Rabat had gehuurd, waar het paar voortdurend bijeenkwam.

Rabii erkende van zijn kant de relatie met de vrouw en beweert dat hij van plan was om met haar verloven, voordat hij zijn beslissing herzag omdat zijn familie er tegen was. De bokser beëindigde de relatie daarna.

Beide werden veroordeeld tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf voor "losbandigheid" en het hebben van een "buitenechtelijke relatie", in overeenstemming met artikel 490 van het wetboek van strafrecht.

Een voorwaardelijke straf houdt in dat de straf wel wordt uitgesproken maar dat deze niet ten uitvoer wordt gebracht. Wanneer de dader opnieuw de fout in gaat of bepaalde voorwaarden die de rechter gesteld heeft negeert, kan de straf alsnog tot uitvoering worden gebracht.

© Redactie 2019
marokko
rabii
veroordeling
buitechtelijke
relatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi