'Haj Fouzi', de man die 10 dialysecentra in Marokko opende (video)

marokko
22
22 jan '19
En hij is van plan er nog eens vijf te openen.

Mostapha Faouzi, mede-oprichter van de Amal Foundation, is een Marokkaanse burger die ervoor heeft gekozen om voor de armen te zorgen die lijden aan nierfalen. Op 2M, in de show "Nas Lkhir", vertelt hij zijn verhaal (vanaf de 28ste minuut).

"Haj Faouzi" heeft al tien hemodialysecentra geopend in drie regio's: Rabat-Salé-Zemmour-Zaër (met een centrum in Hay Nahda), Beni Mellal-Khénifra (met een centrum in Taghzirt) en Casablanca-Settat. Hij is van plan er nog eens vijf te openen, in andere regio's, waaronder Marrakech.

Het eerste hemodialysecentrum werd geopend in Ben M'sik (Casablanca) in 2008. Dit centrum is uitgerust met 50 hemodialyseapparaten, volgens Faouzi. Hij verwelkomde een aanzienlijk aantal patiënten die op de wachtlijst stonden van het Universitair Ziekenhuis in Casablanca. Het tweede centrum werd geopend in Roches Noir in 2013.

De kosten van een sessie in alle centra bedraagt 100 dirham. Dit is een symbolische prijs. Volgens Faouzi worden ongeveer 270 patiënten volledig ondersteund door de Amal Foundation en betalen ze niet.

In samenwerking met het gevangenisbeheer richtte Haj Faouzi in 2011 ook een hemodialyse-eenheid op in de Ain Sbaa-gevangenis (Oukacha). Deze eenheid is alleen beschikbaar voor gevangenen.

YouTube link

© Redactie 2019
marokko
dialysecentra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?