Taounate: 21-jarige piloot voorkwam neerstorting van F1 in bewoond gebied

marokko
6
23 jan '19
De jonge piloot in opleiding wist gisteren een groot drama te voorkomen.

Een Mirage F1-gevechtsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht stortte gisteren neer in een onbewoond gebied ten zuiden van Taounate. De verouderde vliegtuigen worden vanaf 2025 geheel uit de roulatie gehaald, maar worden tot die tijd nog wel gebruikt tijdens trainingsmissie door de piloten in opleiding bij de Koninklijke Luchtmacht.

Het vliegtuig kreeg gisteren plotseling een motorstoring. De piloot probeerde tevergeefs de motor weer te herstarten en het werd duidelijk dat een crash onvermijdelijk was. Er was echter nog een probleem, de jonge piloot vloog op dat moment boven een douar genaamd "Abouiyate", onder de landelijke gemeente "Al Ghouazi", "Kariat Ba Mohamed".

Tussen zelfredding en de redding van een heel dorp, aarzelde de piloot niet. De piloot zorgde ervoor dat het vliegtuig koers zette naar onbewoond gebied, terwijl hij zich ervan bewust was dat hij met zijn leven speelde. "Hij was klaar om te sterven om de levens van anderen te redden", zei een anonieme bron tegen nieuwssite Lefr360.

Niet alleen wist de jonge piloot een 'bloedbad' onder de bevolking te vermijden, hij slaagde er ook in om zelf nog net op tijd uit het vliegtuig te komen. Op 400 meter afstand van de grond gebruikte hij nog net op tijd zijn schietstoel. Wat een held!

© Redactie 2019
marokko
taounate
f1
crash
piloot
bevolking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?