Terrorismebestrijding: 13 nieuwe arrestaties in 4 Marokkaanse steden

marokko
0
23 jan '19
Er wordt vanochtend wederom een terreurcel opgerold in Marokko.

De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ ontmantelde vanochtend een terreurcel die bestond uit 13 leden, waaronder twee voormalige gevangenen, tussen 22 en 44 jaar, actief in de steden Kelâat Es-Sraghna, Salé, Casablanca en Mohammedia.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken resulteerde deze operatie in de inbeslagname van elektronische apparaten, messen, bivakmutsen, boeken met een extremistische ideologie, een manuscript van trouw aan de zogenaamde kalief van Daesh en een handgeschreven brief waar men de wil uit spreekt om moorden te plegen.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de leden van deze cel, verbonden met Daesh, de propaganda van deze terroristische organisatie en de extremistische retoriek hebben gevolgd, terwijl ze terroristische aanslagen wilden uitvoeren die de veiligheid in gevaar brengen, meldde dezelfde bron.

De verdachten werden in hechtenis genomen als onderdeel van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van de bevoegde officier van justitie.

© Redactie 2019
marokko
terrorismebestrijding
terreurcel
kelaatessraghna
sale
casablanca
mohameddia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?