Terminal 1 van de internationale luchthaven Mohammed V geopend door Koning Mohammed VI

marokko
1
23 jan '19
Terminal 1 is dan eindelijk officieel geopend.

Koning Mohammed VI opende op dinsdag 22 januari de nieuwe T1-terminal van Casablanca's Mohammed V-luchthaven na uitbreidings-, herontwikkelings- en moderniseringsoperaties voor een investering van 1,585 miljard dirham. Vanaf donderdag zal de terminal ook daadwerkelijk in gebruik worden genomen.

De werkzaamheden begonnen al in 2009 en het duurde bijna 10 jaar (inclusief een werkonderbreking van 4 jaar) voor de grootste luchthaven van Marokko om eindelijk zijn capaciteit van 7 tot 14 miljoen passagiers te vergroten.

Naast een verdubbeling van de capaciteit van passagiers, zal deze terminal de nieuwste generatie infrastructuur bevatten die het de modernste luchthaven in Marokko zal maken.

De nieuwe terminal zal ook plaats bieden aan 84 incheckbalies, waarvan 55 voor Royal Air Maroc en 29 voor luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten.

Bij deze gelegenheid lanceerde de Koning tevens de ingebruikname van het nieuwe regionale controlecentrum voor de veiligheid van luchtvaartnavigatie in Agadir en de nieuwe luchthaventerminals op de luchthavens van Guelmim, Zagora en Errachidia.

Photocredit: MAP

© Redactie 2019
marokko
casablanca
terminal
mohammedvi
ingehuldigd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?