Koning Mohammed VI opent nieuwe T2-tramlijn in Casablanca

marokko
0
24 jan '19
Koning Mohammed VI opende gisteren officieel de T2-lijn in Casablanca.

Koning Mohammed VI opende op woensdag 23 januari 2019 in Sidi Bernoussi, het 2de deel van het tramnetwerk in Casablanca: de T2-lijn en de uitbreiding van de T1-lijn, aldus Casa Transports in een verklaring. De T2-lijn verwelkomt reizigers vanaf vandaag, donderdag 24 januari 2019.

"Vandaag kunnen de inwoners van Casablanca eenvoudig, snel en veilig van Sidi Bernoussi naar Ain Diab en van Sidi Moumen naar Lissasfa reizen", zei Nabil Belabed, CEO van het lokale ontwikkelingsbedrijf. "Het zal maximaal gebruik kunnen maken van het 47 km lange tramnetwerk, met 70 stations, en van richting veranderen in een van de 3 verbindingspunten die voor dit doel zijn ontworpen," voegt hij eraan toe.

De T2-lijn is bereikbaar via 33 passagiersstations en doorkruist 9 districten met een bevolking van 1.058.220 mensen. Het bedient het recreatiegebied en de corniche van Ain Diab en doorkruist de zakenwijk Casablanca Finance City, de wijken Beauséjour en Riviera om de souk van Derb Ghallef te bereiken.

Wat de T1-lijn betreft, wordt het een 24 km lange lijn met 37 passagiersstations en dient het ook het Lissasfa-district.

De werking van de T2-lijn zal geleidelijk toenemen om een frequentie van 6 minuten in piekuren te bereiken, tegen een frequentie van 5 minuten in spits op de T1-lijn.

De start van de T2-lijn vandaag verliep overigens niet helemaal soepeltjes. Door technische problemen met een tram moesten passagiers bij het station Anoual uitstappen. Men moest wachten op een nieuwe tram, maar die was al zo vol dat de wachtenden boos de rails opstapten en het tramverkeer blokkeerden, met chaos tot gevolg. Het duurde lang voordat het tramverkeer weer werd hersteld, maar voor degenen die vanmorgen op tijd naar het werk of naar school moesten was de schade al aangericht.

© Redactie 2019
marokko
casablanca
mohammedvi
tramlijn
t2
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?