Aboukhlal: 'Nederland nu eerste keus, toekomst nog ongewis'

marokko
16
24 jan '19
Voor beide A-elftallen komt de rechtsbuiten voorlopig nog niet in aanmerking, wel houdt Zakaria Aboukhlal voor zowel Oranje als Marokko de deur open.

In gesprek met ELF Voetbal komt ook het onderwerp definitieve interlandkeuze voorbij. De nu nog 18-jarige aanvaller, voorheen altijd vaste kracht bij Jong PSV en nu dus ook selectielid van het keurkorps van Mark van Bommel, heeft volgens kenners een veelbelovende carrière voor zich. De deels op de Herdgang opgeleide Aboukhlal kwam hiervoor nog voor Willem II uit, bij die club was hij onderdeel van zowel het U17 als het U19-elftal. Tegenwoordig doet hij dus dienst als selectielid van het eerste van PSV en is hij ook nog Oranje U19-international. In de Keuken Kampioen Divisie staat de teller tot nu toe op één treffer en vijf assists uit tien competitiewedstrijden. 

Moeder Lamya verplicht haar zoon nergens toe: ''Wil alleen het beste voor hem, wat dat is bepaalt hijzelf''
Voor nu houdt Aboukhlal één voorkeur aan, echter kan dat altijd nog veranderen: ''Dus nu is Nederland eerste keus, maar of dat in de toekomst ook zo is durf ik niet te zeggen.” Zijn moeder Lamya, ook onderdeel van dit diepte-interview met ELF Voetbal ziet haar zoon het liefst gelukkig, een specifieke interlandkeuze is volgens haar niet leidend hierin: ''Ik wil alleen het beste voor hem. Wat dat is bepaalt hijzelf. Natuurlijk kan ik hem helpen, mocht hij vragen hebben, maar hij kiest zelf hoe zijn toekomst eruitziet. Zoals ik dat jaren geleden ook zelf heb bepaald.”

Photocredit: ANP

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zakaria aboukhlal
psv
knvb
frmf
oranje
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?