Mijnbouwers vorderen niet op weg naar Julen

buitenland
0
25 jan '19
De pogingen om de in een boorput gevallen peuter Julen terug te vinden, stuiten opnieuw op problemen, meldden Spaanse media.

Het gesteente dat een speciaal team van acht reddingswerkers uit de mijnbouw moet doorboren, is "extreem weerbarstig" volgens de Andalusische krant Diario Sur.

De krant berichtte dat het werk is vastgelopen, nadat de gespecialiseerde reddingswerkers uit Noord-Spaanse mijnen tot 2,5 meter waren gevorderd. Ze hebben berekend dat ze in totaal 4 meter gesteente moeten doorboren vanuit hun schacht, om de smalle boorput te bereiken waar zich de 2-jarige Julen op ruim 70 meter diepte zou moeten bevinden.

Om de impasse te doorbreken is de Guardia Civil bezig meer explosieven uit Sevilla te halen. Daarnaast is het werk vrijdagmiddag onderbroken om de richting van de boorwerkzaamheden beter te bepalen. Julen viel zondag 13 januari in Totalán, vlakbij Málaga, in een boorput die bijna 110 meter diep is. De opening was maar 25 tot 30 centimeter breed.

De moeizame zoektocht naar Julen beroert velen in en buiten Andalusië. Vrijwel niemand meldt nog dat de mijnbouwers bezig zijn met een bergingsoperatie, want de kans dat het kind nog levend wordt aangetroffen is minimaal. Ondertussen worden er wel al verwijten gemaakt in de media en in de politiek waarom het allemaal zo lang duurt.

© ANP 2019
julen
put
spanje
reddingsoperatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi