Man die probeerde Al Boraq te laten ontsporen, wilde zijn broer wreken

marokko
4
25 jan '19
De man had tot drie keer toe een enorme boomstam op de rails van de hogesnelheidstrein gelegd.

De autoriteiten hebben een man gearresteerd die tot drie keer toe een enorme boomstam op de rails legde, met als doel de hogensnelheidstrein Al Boraq te laten ontsporen.

Tijdens een reconstrunctie legde de 30-jarige man uit Dlalha (nabij Souk Larbaa) op een kalme manier aan de gendarmie uit hoe hij tot deze criminele daad kwam. De man wilde de hogesnelheidstrein, die Tanger met Casablanca verbindt, laten ontsporen uit wraak voor de dood van zijn tweelingbroer.

Zijn tweelingbroer stierf bij een ongeluk onder de spoorwegbrug. Het slachtoffer stond achter in een rijdende vrachtwagen en raakte met zijn hoofd de spoorwegbrug. Hij was op slag dood, bericht het dagblad Al Akhbar.

Het dagblad meldt ook dat de man alles met voorbedachte rade en op een kalme manier deed. Tijdens de reconstructie legde hij precies uit hoe en waar hij de bomen kapte, hoe hij de meterslange boomstammen vervoerde en hoe hij deze op de rails neerlegde. Terwijl hij dit deed, maakte hij destijds ook enkele opnames met zijn mobiele telefoon. Toen hij klaar was met zijn misdaad, ging hij naar het huis van zijn ouders, die in de buurt van de spoorweg wonen. Niemand vermoedde wat hij deed, ondanks dat hij verschillende pogingen deed om de hogesnelheidstrein te laten ontsporen.

De gevolgen hadden,, als de hogesnelheidstrein daadwerkelijk was ontspoord, catastrofaal kunnen zijn. Bij een ontsporing hadden meerdere dodelijke slachtoffers kunnen vallen.

De beschuldigde werd voor de procureur-generaal van de Koning gebracht bij het Hof van Beroep in Rabat, die besloot hem op te sluiten in afwachting van de voltooiing van het onderzoek.

© Redactie 2019
marokko
alboraq
ontsporen
boomstam
rails
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?