DGNS: Hammouchi sanctioneert meerdere veiligheidsbeambten

marokko
1
25 jan '19
Abdellatif Hammouchi heeft ongeveer 100 sancties opgelegd aan verschillende politieagenten en ambtenaren van zijn departement.

Abdellatif Hammouchi, hoofd van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN), heeft verschillende politieagenten en ambtenaren van zijn departement sancties opgelegd, bericht het dagblad Al Massae vandaag.

Volgens dezelfde bron keurde Hammouchi ongeveer honderd disciplinaire maatregelen goed tegen politieagenten van verschillende rangen uit verschillende regio's, voorgesteld door de tuchtraad van DGSN. Het aantal disciplinaire maatregelen binnen de DGSN is dit jaar aanzienlijk toegenomen in vergelijking met vorig jaar.

Volgens het dagblad hebben deze maatregelen betrekking op hooggeplaatste politieagenten. Sommige zijn gedegradeerd, maar de meerderheid van deze veiligheidsbeambten is met  vervroegd pensioen gestuurd.

Het degraderen van een veiligheidsbeambte maakt deel uit van de tweede categorie disciplinaire maatregelen en wordt alleen toegepast in verzwarende omstandigheden. Dit bewijst, volgens het dagblad, dat de verantwoordelijken ernstige tekortkomingen lieten zien in hun taken.

© Redactie 2019
marokko
dhsn
hammouchi
sancties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?