Koude golf in de provincie Midelt, hoe gaan de autoriteiten daarmee om? (video)

marokko
1
26 jan '19
In de provincie Midelt daalde de temperaturen deze week tot wel -7 °C.

De provincie Midelt kende deze week een intense koude golf, met temperaturen die soms -7 ° C bereikten tijdens de nacht, vergezeld door zware sneeuwval. De wegen werden geblokkeerd en het verkeer daarmee afgesneden, wat het dagelijkse leven van de inwoners bemoeilijkt.

In dit winterseizoen, geconfronteerd met deze dalende temperatuur, worden de provinciale autoriteiten gemobiliseerd, onder leiding van de gouverneur van de provincie Midelt, Mustapha Ennouhi.

De gouverneur heeft zijn instructies gegeven zodat de bewoners van de provincie alle nodige aandacht krijgen met betrekking tot het onderhoud van de wegen en de gezondheid van de kwetsbaren groepen zoals ouderen, zwangere vrouwen en kinderen.

Le360 interviewde lokale NGO-vertegenwoordigers, die de inspanningen van de provinciale autoriteiten om de gevolgen van de huidige koudegolf in de provincie te verzachten, toejuichen.

De afgevaardigde van het ministerie van Volksgezondheid, Fatima Chabaatou, geeft aan dat deze winter 14 medische karavaan worden ingezet, waarvan vier in bergachtige gebieden.

YouTube linkhttps://www.youtube.com/watch?v=cBfVPLlemj8

© Redactie 2019
marokko
midelt
kou
autoriteiten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?