'Betreur het dat hij ons verlaat, maar hij maakt de keuze uiteindelijk'

marokko
0
26 jan '19
Waar de Italiaanse media deze transfer kort hadden ingeleid, wordt het vertrek van Medhi Benatia uit het Allianz Stadium nu bevestigd door zijn eigen keuzeheer.

In aanloop naar het competitietreffen met Lazio Roma van morgenavond zat trainer Massimiliano Allegri vanmiddag een persconferentie voor. Een van de onvermijdelijke vragen tijdens dit persmoment ging over de onlangs in gang gezette geruchtencarroussel, reservespeler Benatia werd door meerdere vooraanstaande bronnen in verband gebracht met een definitieve overgang naar het Qatarese Al-Duhail SC. Het bericht wat ook door transfergoeroe Gianluca di Marzio werd bevestigd, blijkt waar. De 58-voudig Marokkaans-international zou inmiddels zelfs al op weg zijn naar zijn nieuwe onderkomen en werkgever, de huidige nummer twee in de Qatar Stars League. 

''Een speler willen behouden die weg wil, werkt niet''
Allegri bracht Benatia in dit nog lopende seizoen slechts zesmaal binnen de lijnen, tóch betreurt hij het vertrek van zijn voormalige sterkhouder: ''Een speler willen behouden die weg wil, werkt niet. Toch heeft hij een aantal prima jaren gehad hier en dat is ook de reden dat ik zijn voortijdige vertrek betreur. Ik kan helaas niet in zijn hoofd gaan zitten en ervoor zorgen dat hij zijn keuze herziet, hij is degene die hem uiteindelijk maakt.''

Qua geschikte vervanging is 'de Oude Dame' inmiddels al voorzien, diezelfde trainer meldde namelijk dat de club eruit is met Martin Cáceres. Die centrumverdediger had een aflopend contract bij Lazio Roma, het zal dan ook niet lang duren of deze winterse versterking is inzetbaar voor de koploper in de Serie A. De transfersom die men voor Benatia heeft ontvangen bedraagt om en nabij de €10 miljoen, een bedrag wat nog kan oplopen door eventuele uit te keren bonussen. 

Photocredit: Yahoo Sports Italia

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
medhi benatia
al duhail
massimiliano allegri
juventus
serie a
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?