Marokko's territoriale integriteit en stabiliteit, een 'strategische prioriteit' voor Turkije

marokko
0
27 jan '19
Marokko en Turkije willen hun banden op alle gebieden verder versterken.

De territoriale integriteit van het Koninkrijk Marokko en de stabiliteit ervan vormen een "strategische prioriteit" voor Turkije, zei Ibrahim Kalin, afgezant van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Kalin werd vrijdag in Rabat ontvangen door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita. Kalin overhandigde daarbij ook een boodschap van de Turkse president voor Koning Mohammed V, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

"Marokko, het broederland van Turkije, is van het grootste belang voor ons", zei Kalin. In een persverklaring na zijn ontmoeting met Bourita, benadrukte de Turkse ambtenaar de "historische en solide" betrekkingen tussen de twee landen.

Hij benadrukte tevens Ankara's bereidheid om de banden en samenwerking met het Koninkrijk op alle gebieden te versterken. "We werken eraan onze gezamenlijke acties te intensiveren om de komende jaren de bilaterale betrekkingen op het niveau van een echt strategisch partnerschap te brengen," zei hij.

Bij deze gelegenheid sprak Kalin de wens uit om te profiteren van het potentieel en de kansen die de twee landen bieden in dienst van gemeenschappelijke belangen en in overeenstemming met de visie van de twee staatshoofden.

© Redactie 2019
marokko
turkije
banden
versterken
partnerschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?