Zefzafi naar het ziekenhuis na verwonding aan zijn hand

marokko
0
28 jan '19
Nasser Zefzafi werd zaterdag overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij zichzelf verwondde aan zijn hand, aldus DGAPR.

Nasser Zefzafi, die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit in de Oukacha-gevangenis in Casablanca, "probeerde zaterdag problemen en anarchie te veroorzaken door gedrag in strijd met de wet", aldus een verklaring van de Algemene Delegatie voor Gevangenisadministratie en Rehabilitatie (DGAPR).

Hieropvolgende werd de transfer van Zefzafi naar het ziekenhuis gelast om de nodige zorg te ontvangen "vanwege een zwelling aan de hand als gevolg van een verwonding die hij zichzelf heeft toegebracht".

Zefzafi vroeg zaterdag in eerste instantie om medische zorg vanwege de pijn die hij zei aan een van zijn voeten te hebben, zei DGAPR in een verklaring. De verklaring voegt eraan toe dat toen de verpleegkundige bezig was met het verstrekken van deze zorg, de gevangene de medische apparatuur weg smeet en "gewond raakte aan zijn hand door het hard slaan op de rand van een bureau en een muur". Hij eiste de aanwezigheid van de directeur en de dokter en gaf aan dat "de ontvangen zorg onvoldoende was".

Het blijkt, aldus dezelfde bron, dat "de gevangene, door dit gedrag in strijd met de wet, trachtte wanorde en anarchie te zaaien, omdat vele andere Hirak-gevangenen, volgend op deze daad, weigerden terug te keren naar hun cellen".

© Redactie 2019
marokko
zefzafi
dgapr
verwonding
hand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi