Transfer Talks: 'Qatarese grootmacht trekt aan tweevoudig international'

marokko
0
28 jan '19
Men lijkt in het Midden-Oosten erg gecharmeerd van wat het Marokkaanse voetballandschap ons allemaal heeft voortgebracht, Raja Casablanca zal daar dan binnenkort misschien wel 'het slachtoffer' van worden.

Uitgaande van het Marokkaanse Chouf TV lijkt het Qatarese Al-Rayyan Badr Banoun los te willen weken bij zijn huidige werkgever. De 25-jarige centrumverdediger geldt al sinds jaar en dag als onbetwiste basiskracht in het Stade Mohammed V. In clubverband deed de voormalig speler van onder andere RS Berkane en Wydad Fès het zo goed dat óók bondscoach Hervé Renard zijn oog liet vallen op de sterkhouder. De Fransman beloonde hem met twee optredens namens #TeamMarokko, de ontmoetingen met zowel Zuid-Korea (red. 3-1 zege, vriendschappelijk) als Gabon (red. 3-0 zege, kwalificatiereeks WK 2018) kon Banoun bijschrijven als caps. 

Naar het er nu naar uitziet wil de nummer vier in de Qatar Stars League hem eerst huren, aan het einde van het seizoen zal vervolgens gekeken worden of een langer dienstverband voor beide partijen te overwegen valt. Raja zou inmiddels al zijn benaderd door de Qatari, verwacht wordt binnen afzienbare tijd witte rook opdoemt uit de economische hoofdstad van het land. Banoun kroonde zich overigens als captain in 2018 tot titelwinnaar van de CHAN, met het lokale elftal van Jamal Sellami hield men de trofee op eigen bodem. 

Photocredit: The Guardian Nigeria

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
badr banoun
raja casablanca
qatar stars league
botola pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi