Snap overweegt wijzigingen in app

algemeen
0
29 jan '19
Snap, het bedrijf achter de populaire messenger Snapchat, overweegt enkele opvallende wijzigingen in zijn app door te voeren.

Zo zouden openbare postings van gebruikers langer of zelfs permanent zichtbaar blijven. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De onderneming overweegt ook om de identiteit van de gebruikers die publieke postings doen openbaar te maken. Naar verluidt zouden de privacy-, wettelijke en technische implicaties van zo'n stap momenteel bekeken worden. Snap wilde geen commentaar geven op het bericht.

Het in 2011 opgerichte Snapchat staat er juist om bekend dat gebruikers berichtjes en foto’s kunnen versturen die maar een korte tijd te zien zijn. Met deze stap hoopt Snap gebruikers van Snapchat vast te houden. Ook moet de stap het mogelijk maken om content van Snapchat buiten de app te delen. Aan de andere kant neemt Snap een groot risico; het feit dat post maar voor een korte tijd zichtbaar zijn, maakt Snapchat een populair medium voor jongeren en millennials.

© ANP 2019
snapchat
wijzigingen
app
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?