'Al begreep ik hem wel, zijn transfer naar Saoedi-Arabië vond ik maar niks'

sport
2
29 jan 13:29
Het doet de Franse keuzeheer goed om zijn pupil te zijn floreren bij huurder RC Lens, in de Ligue 2 komt Achraf Bencharki langzaam maar zeker tot zijn recht.
In gesprek met het Franse La Voix du Nord wordt Hervé Renard kort bevraagd over de spits die onder zijn leiding mocht debuteren namens #TeamMarokko. Toentertijd nog actief bij Wydad Casablanca bracht de tweevoudig Afrika Cup-winnaar Bencharki in en tegen Ivoorkust binnen de lijnen (red. 0-2 zege, kwalificatiereeks WK 2018). Op die historische avond in Abidjan mocht Bencharki als pinchhitter 15 minuten voor het einde van de officiële speeltijd zijn intrede doen op het veld. Het jeugdproduct van MAS Fès maakt sindsdien nog altijd deel uit van de plannen van de Fransman, zo tekent hij op tegenover het eerder genoemde medium. 

''Op zijn leeftijd en met zijn potentie was de gang naar Europa het meest logisch geweest''
Ook voor Renard is het enigszins te begrijpen dat spelers uit de Marokkaanse competitie eerder verleid zullen worden door aanbiedingen uit lucratieve competities. ''Al begreep ik hem wel, zijn transfer naar Saoedi-Arabië vond ik maar niks. Op zijn leeftijd en met zijn potentie was de gang naar Europa het meest logisch geweest.''

Al doen de statistieken anders vermoeden (slechts 2 treffers uit 12 competitiewedstrijden), bij zijn huurder RC Lens begint de aanvaller weer de vorm aan te nemen waar hij zich in Casablanca zo erg mee wist te onderscheiden. Bij contractclub Al Hilal ligt Bencharki overigens nog tot de zomer van 2020 vast. 

Photocredit: RadioMARS.ma 

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
achraf bencharki
al hilal
rc lens
hervé renard
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
chan 2020
berkane
chan2020
houcine ammouta
badr hari
rico verhoeven
gabon
glory kickboxing
eredivisie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi